Header Image

Workshop Solliciteren

Val jij op?

Voor iedereen die om welke reden dan ook, op zoek gaat/ is naar nieuw werk en zich wil trainen in effectief en actief solliciteren. Hoe val je op tussen de vele sollicitanten? Hoe ziet een goed CV eruit anno 2017? Hoe breng je je kwaliteiten overtuigend voor het voetlicht tijdens het gesprek? Deze training geeft je meer inzicht en zelfvertrouwen gedurende het hele sollicitatieproces. Informatie over netwerken, LinkedIn/social media krijg je mee. Je oefent met een elevator pitch en een sollicitatie/netwerkgesprek. 

Ook wordt er een mooie profielfoto van je gemaakt. En je gaat naar huis met een goed CV en passende motivatiebrief waar je trots op kunt zijn! 

De training bestaat uit 2 dagdelen of 1 hele dag met 3 thema’s. Deze workshop kan op inschrijving en ook in company gegeven worden.

Deel 1:
Het opstellen van een krachtig CV en een goede brief

Voorafgaand aan de training stuur je je CV op. Jouw CV wordt grondig geanalyseerd en van persoonlijke feedback voorzien. De best practices en tips worden tijdens de training uitgewisseld en besproken. Daarnaast krijgt het schrijven van een pakkende, heldere brief de aandacht.

Deel 2:
Het vinden van werk/vacatures en de inzet van netwerken en social media

“Netwerken is het nieuwe solliciteren”, hoor je vaak. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe pak je dat aan in je eigen (werk)omgeving? Hoe gebruik je digitale platforms en social media hierbij, en hoe profileer je je online, bijvoorbeeld via LinkedIn?

Deel 3:
Het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek

We gaan uitgebreid in op de voorbereiding van het sollicitatiegesprek, zodat je met zelfvertrouwen het gesprek in gaat en een goede eerste indruk maakt. Je krijgt inzicht in de gesprekstechnieken die gehanteerd worden (STARR methodiek) en gaat aan de slag met praktische oefeningen.

Top